30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Historiens varmaste 4:e juli? Jotack nu dör jag

Historiens varmaste 4:e juli? Jotack nu dör jag

Nog lever jag än – knappt, ska det väl nästan sägas. Värmen vill. Inte. Ta. Slut. Ett-hundra-sex grader Fahrenheit. 42 Celsius. Idag var det 4:e juli som nog många vet är USA:s självständighetsdag och nationaldag. Något som folk inte var sena med att påminna om. Dock så var alla affärer öppna i USA, för om det är något saker inte gör i USA är det att ta ledigt. Det är öppet så gott som hela tiden för semester? På tok för europeiskt, helt enkelt.

På tal om värmen. Eftersom 4:e juli inte är en riktig nationaldag utan fyrverkerier så går det inte att blunda för att årets inte blev den nationaldag som man kanske hade hoppas på. Visst, det är en ledig dag, men i de flesta stater på östkusten var det rekordtemperaturer och jättesupertorrt vilket gjorde det förbjudet för privatpersoner att använda fyrverkerier och de städer som hade organiserat pyrotekniska shower valde att skjuta upp dom i många fall.

Däribland Terre Haute, Indiana, där jag spenderade min fjärde juli, där fyrverkerierna inte skulle skjutas iväg förrän den sjätte. Då sitter jag väl och surar på mitt motellrum istället då.

Två floder och två avstängda broar

Två floder och två avstängda broar

Hej på dig Indiana!

Hej på dig Indiana!