30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Hej på dig Indiana!

Hej på dig Indiana!

Om jag säger "Indiana", vad säger ni då? Eller hur, visst blir det svårt? Nu ska jag inte vara raljant, men det är lite svårt att veta upp och ned på Indiana; jag har svårt att greppa någon riktig karaktär på det hela. Eller så kanske jag inte bara försöker tillräckligt. Tydligen så kommer både Steve McQueen och den bortsprungne Jimmy Hoffa härifrån. Jag vet bara inte.

Platt och fint är det i alla fall, det ska jag inte klaga på. Men herregud vad varmt det ska vara! Idag, efter två dagar med runt 160 km på cykeln vardera lät jag mig ha lite vila med 120 km och slog på så stort att jag till och med bor på motell! Det här med AC är rätt så skönt ibland alltså, för när temperaturen inte går under 22 grader ens mitt i natten, ja, då är det skönt med det, ibland.

Det är mycket åkrar i alla fall, och för att köra lite "Utvandrarna" igen: "Majsen sträcker sig högre än en själv." För det gör den ju. Och utrymme så det räcker och blir över. Det här med att ha en hel fil (eller som det egentligen är, en vägren) för sig själv blir man bara glad över.

Annars så får ni en uppdatering på min cyklistbränna som jag tycker ser helt okej ut ändå. Idag cyklade jag 121 km vilket gör det totalt 1431 km!

Historiens varmaste 4:e juli? Jotack nu dör jag

Historiens varmaste 4:e juli? Jotack nu dör jag

Två fuktiga dagar i Ohio

Två fuktiga dagar i Ohio