30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Två floder och två avstängda broar

Två floder och två avstängda broar

Det blir bara som man inte hade tänkt sig. Ju tidigare man inser det desto bättre. Men ibland vill man verkligen att det ska gå som man hade tänkt sig. Som idag, när jag skulle ta mig över två floder – Illinois och Mississippi, noga planerat och lagt mig i linje med de två broar som skulle ta mig över. De enda broarna på nästan fem mil norrut och tio söderut som jag kunde använda.

Det var då jag såg de orangea varningsskyltarna komma. På Illinois Route 106. Blinkande lampor. Bron över Illinois River avstängd till augusti, var god använd motorvägen istället. Motorvägen där inga cyklar är tillåtna, av naturliga orsaker. Det var bara att ställa cykeln åt sidan och börja vinka åt passerande pick-up-lastbilar som kunde hjälpa mig.

Tack och lov behövde jag inte vänta så länge tills en snäll man vid namn Ed stannade till och gav mig skjuts en bit. Det blev faktiskt inte en liten bit. Väl uppe på motorvägen I-72 visade det sig att även den mindre bron över Mississippifloden var avstängd också. Alltså min otur tog aldrig slut. Men men. På eget initiativ satte Ed gasen i botten och fortsatte några mil till och tog mig över gränsen, över floden och släppte av mig i Hannibal, Missouri.

Nu var det ju så att det var meningen att jag skulle cykla över Mississippifloden. Det om något känns ju lite symboliskt, fast en omväg på fem mil (upp och sen ned igen, förstås) funkar ju bara inte, speciellt inte då det var två broar som skulle passeras. Istället blev det så att jag nu har fuskat 45 km. Vill bara vara på det klara med det. Vi får se hur jag löser det problemet, just nu vill jag mest bara sova lite. För övrigt verkar inte min kamera vara samarbetsvillig så det är tunnsått med bilder just nu.

Fick även min första punka idag! Det tog cirka 1900 km, vilket inte är fy skam alls!

Västerut med Lewis och Clark

Västerut med Lewis och Clark

Historiens varmaste 4:e juli? Jotack nu dör jag

Historiens varmaste 4:e juli? Jotack nu dör jag