30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Dagens genväg: genom en militärförläggning

Dagens genväg: genom en militärförläggning

Idag var en spännande dag. Haha, nej, vem lurar jag? Det har trampats på. Och trampats. Det är i alla fall inte 40 grader. Om sanningen ska fram så är det ju en enda stor transportsträcka. Dagens etapp sträckte sig förbi Manhattan (i Kansas), som bland annat är granne med militärbasen Fort Riley. När jag över morgonkaffet (okej, där ljög jag på riktigt; apelsinjuicen ska det vara) ögnade kartan visade det sig lättare sagt än gjort att ta sig ut från stan och vidare västerut förutsatt att man inte var bil förstås, dom har en fin motorväg för sig själva. På kartan fanns det en grå väg utmarkerad och på GPS:en gick den via "Fort Riley Military Reserve" och det var bara att hålla tummarna köra på och se till att man inte behövde göra den där stora omvägen runt förläggningen och en angränsande sjö. Jag kunde med lite god vilja kanske till och med trycka fram lite desperata tårar. Jag hade ändå redan cyklat 120 km den dagen vid det laget.

wp_000135.jpg

Väl framme? Jodå, efter en passkontroll så var det bara att spatsera (cykla?) runt, och så mycket såg jag inte; jag tror de har alla coola saker undangömda någonstans. Fast nog var det intressant att se militärfordon dela vägen tillsammans med de normala fordonen som fanns överallt. Militärförläggningen i sig är inte så mycket endast en förläggning utan en stad för militärer och dess familjer – det fanns till och med en Pizza Hut och bensinstation!

För övrigt så var det här även dagen jag kom fram till Hope, Kansas och min gamla värdfamilj! Efter ett hjärtligt välkomnande och middag känns det väldigt familjärt att krypa ned i sängen, speciellt efter 180 km som jag cyklade idag. Rekord för den här resan.

Det blir totalt 2 538 km det! De ni!

Himlen i Kansas

Himlen i Kansas

Västerut med Lewis och Clark

Västerut med Lewis och Clark