Jonas Ekblom

Award-winning journalist with breaking news experience and prize-awarded photography. Currently Equities Reporter at Bloomberg News, Stockholm.

Previously at Reuters in Brussels and Washington D.C., Svenska Dagbladet and Swedish Public Radio (Sveriges Radio).

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award, Reuters Fellow and Foreign Press Association Awardee. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Appalacherna - allt är förlåtet

Appalacherna - allt är förlåtet

Den här texten är från 2012, när jag cyklade ensam över USA från New York till San Francisco. Vill du läsa mer om min resa och se min rutt? Klicka här.

Var åt du middag någonstans idag? Det här var min utsikt och vad jag såg innan jag gick och sova. Det var underbart idag, ingen ska tro något annat. Nästan 14 mil i (någorlunda) normala temperaturer, inte alls pjåkig utsikt alls. Bergen har mycket i form av småa vägar som går upp (och… ja, ner, fast inte lika mycket).

Appalacherna är bergskedjan som ockuperar USAs östkust och något som jag är mitt uppe i. Upphausad och omtalad för mig – det har talats om att det är bergskedjan som är värre än Klippiga Bergen, på grund av de branta gamla vägarna upp och ned. Men jag kanske är halvvägs nu? Aja. Det är okej, för tillfället.

Ett stort tack till tågen

Ett stort tack till tågen

Ett brustet däck är bara att slänga

Ett brustet däck är bara att slänga