Jonas Ekblom

Award-winning journalist with breaking news experience and prize-awarded photography. Currently Equities Reporter at Bloomberg News, Stockholm.

Previously at Reuters in Brussels and Washington D.C., Svenska Dagbladet and Swedish Public Radio (Sveriges Radio).

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award, Reuters Fellow and Foreign Press Association Awardee. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Ett stort tack till tågen

Ett stort tack till tågen

Den här texten är från 2012, när jag cyklade ensam över USA från New York till San Francisco. Vill du läsa mer om min resa och se min rutt? Klicka här.

Idag ramlade jag över något underbart. Great Allegheny Trail. Det är rätt och slätt en cykelväg som är 540 km lång och sträcker sig från Washington DC till Pittsburgh i Pennsylvania. Förr i tiden (tänk sepiafärgade foton, Utvandrarna, Karl-Oskar och Kristina, guldrush) så gick det en tågräls som nu är övergiven för mer moderna saker. Istället för att den skulle stå och damma så kom någon smart person att göra om det till en cykel- och gångbana. Vilket är helt fantastiskt. Det är rena rama motorvägen genom bergen. Eftersom det är en gammal tågräls är den så gott som helt plats och längs vägen finns det butiker, cykeluthyrning, campingplatser. Alltså världsklass verkligen. Allt som allt blev det tio mil innan det var ut på dammiga vägar tillsammans med arroganta bilförare.

Tack tågen, ja. Och bergen? De är kvar, fast det gör inte lika mycket längre.

Att skiljas är att dö en smula

Att skiljas är att dö en smula

Appalacherna - allt är förlåtet

Appalacherna - allt är förlåtet