30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Ett stort tack till tågen

Ett stort tack till tågen

Idag ramlade jag över något underbart. Great Allegheny Trail. Det är rätt och slätt en cykelväg som är 540 km lång och sträcker sig från Washington DC till Pittsburgh i Pennsylvania. Förr i tiden (tänk sepiafärgade foton, Utvandrarna, Karl-Oskar och Kristina, guldrush) så gick det en tågräls som nu är övergiven för mer moderna saker. Istället för att den skulle stå och damma så kom någon smart person att göra om det till en cykel- och gångbana. Vilket är helt fantastiskt. Det är rena rama motorvägen genom bergen. Eftersom det är en gammal tågräls är den så gott som helt plats och längs vägen finns det butiker, cykeluthyrning, campingplatser. Alltså världsklass verkligen. Allt som allt blev det tio mil innan det var ut på dammiga vägar tillsammans med arroganta bilförare.

Tack tågen, ja. Och bergen? De är kvar, fast det gör inte lika mycket längre.

Att skiljas är att dö en smula

Att skiljas är att dö en smula

Appalacherna - allt är förlåtet

Appalacherna - allt är förlåtet