30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Ett tält på en tomt

Ett tält på en tomt

Jag var hos doktorn igår. Eller ja, distriktssköterska, heter det egentligen. Hon fick peta lite på mig och sa att det fanns inga problem med mig som skulle hindra mig från att åka. Fysiska i alla fall. För ett par veckor sen fick jag en cysta som satte sig så taktiskt vid svanskotan. Det var en slags hudinfektion som jag fick knapra antibiotika emot. Fast när har det räckt med antibiotika? Det var bara att lokalbedöva mig, skära lite i mig och dränera cystan också.

Läkarens dom? 6-8 veckors läketid eftersom såret måste lämnas öppet. Förväntningar = grusade. Fast nu blev det ju inte så, eftersom jag har alldeles utmärkt läkkött, eller något åt det hållet. Alternativt hade jag en väldigt pessimistisk läkare första gången. Då firar jag det på det enda sättet jag vet: provsova i mitt nya tält som ska vara mitt hem i sommar.

Tälta i stan är underskattat.

Storstadscykling och hundpromenader

Storstadscykling och hundpromenader