30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

The wonderful state of Pennsylvania

The wonderful state of Pennsylvania

Ni förstår att cyklisten är en enkel figur att förstå sig på va? Känslorna kan snabbt kallna så fort hen ser en backe eller två eller hetta till vid närmaste nedförsbacke? Så funkar det i alla fall. Det är därför jag gillar Pennsylvania just nu. Dag tre innebar en nystart och kunna lämna helvetet med New Jerseys backar och hetta bakom sig. Jag var uppe till sex, det kändes fräscht, det var en ny stat – möjligheterna var oändliga!

Temperaturen var bättre, luftfuktigheten hade gått ner dramatiskt och jag var på rull, helt enkelt! Jag var på rull hela vägen in till mål. Dagens mål var Ephrata, Pennsylvania, vilket är hemstaden för min kompis Matt som jag jobbade och bodde ihop med då jag bodde i Bosnien. Visserligen är han kvar där men hans cyklister till föräldrar bor i stan och jag såg ingen anledning att inte stanna en stund, en dag sen, visserligen.

Med lite ont från sadeln och ett uttjänt bakdäck som måste bytas ut fanns det inget annat och göra än att stanna en extra dag. Och när det innebär glass och vattenmelon säger jag inte nej till det. Fast nu är ju min planering förstörd...?

14 mil var det idag förresten. Det blir totalt 31 mil över tre dagar.

Amish - för att bilar är överskattade

Amish - för att bilar är överskattade

42°c? Ge mig några berg och dalar också

42°c? Ge mig några berg och dalar också