Jonas Ekblom

Award-winning journalist with breaking news experience and prize-awarded photography. Currently Equities Reporter at Bloomberg News, Stockholm.

Previously at Reuters in Brussels and Washington D.C., Svenska Dagbladet and Swedish Public Radio (Sveriges Radio).

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award, Reuters Fellow and Foreign Press Association Awardee. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

The wonderful state of Pennsylvania

The wonderful state of Pennsylvania

Den här texten är från 2012, när jag cyklade ensam över USA från New York till San Francisco. Vill du läsa mer om min resa och se min rutt? Klicka här.

Ni förstår att cyklisten är en enkel figur att förstå sig på va? Känslorna kan snabbt kallna så fort hen ser en backe eller två eller hetta till vid närmaste nedförsbacke? Så funkar det i alla fall. Det är därför jag gillar Pennsylvania just nu. Dag tre innebar en nystart och kunna lämna helvetet med New Jerseys backar och hetta bakom sig. Jag var uppe till sex, det kändes fräscht, det var en ny stat – möjligheterna var oändliga!

Temperaturen var bättre, luftfuktigheten hade gått ner dramatiskt och jag var på rull, helt enkelt! Jag var på rull hela vägen in till mål. Dagens mål var Ephrata, Pennsylvania, vilket är hemstaden för min kompis Matt som jag jobbade och bodde ihop med då jag bodde i Bosnien. Visserligen är han kvar där men hans cyklister till föräldrar bor i stan och jag såg ingen anledning att inte stanna en stund, en dag sen, visserligen.

Med lite ont från sadeln och ett uttjänt bakdäck som måste bytas ut fanns det inget annat och göra än att stanna en extra dag. Och när det innebär glass och vattenmelon säger jag inte nej till det. Fast nu är ju min planering förstörd...?

14 mil var det idag förresten. Det blir totalt 31 mil över tre dagar.

Amish - för att bilar är överskattade

Amish - för att bilar är överskattade

42°c? Ge mig några berg och dalar också

42°c? Ge mig några berg och dalar också