30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

Två fuktiga dagar i Ohio

Två fuktiga dagar i Ohio

Idag har jag inte svettats en droppe. Idag har jag varit fuktig och blöt från sekunden jag vaknade (hela natten också, förstås) till sekunden jag tog tillflykt till ett hotell från en annalkande storm.

På morgonen fastnade daggen på mina armar, och det mesta (vem ljuger jag för: allt) var fuktigt från början. Min filosofi numer är att ja, det skulle bli blött eller svettigt efter ett par kilometer ändå så.

Annars har det varit en sån där dag; en trampa-dag. Men som det har kunnats trampas! Det har varit platt! Hejhopp så blev vägen bara sådär platt och man bara kunde släppa loss och man kände hur kilometrarna drog iväg. Sen blev det mörkt på horisonten. Liksom mycket mörkt. Jag fick ställa in mina campingplaner och överge min planerade campingplats för ett hotellrum. Och när det började blåsa, åska och regna så var man glad för det.

De där träden som blåste ned framför hotellet? De var borta när jag startade morgonen efter.

Dag tre i Ohio fortsatte på samma sätt och jag rullade in i "gränsstaden" Oxford framåt kvällen för jag startade på tok för sent, för att hotellsängar är mjuka.

Hej på dig Indiana!

Hej på dig Indiana!

Människor gör livet mycket enklare

Människor gör livet mycket enklare