Jonas Ekblom

Award-winning journalist with breaking news experience and prize-awarded photography. Currently Equities Reporter at Bloomberg News, Stockholm.

Previously at Reuters in Brussels and Washington D.C., Svenska Dagbladet and Swedish Public Radio (Sveriges Radio).

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award, Reuters Fellow and Foreign Press Association Awardee. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Den här sadeln känns bekant

Den här sadeln känns bekant

Den här texten är från 2012, när jag cyklade ensam över USA från New York till San Francisco. Vill du läsa mer om min resa och se min rutt? Klicka här.

Det blev att skjuta upp det hela med en hel dag; jag hade tid, så en extra dag i Hope fick det allt bli. Men sen så var det dags. Självklart är det lättare sagt än gjort att lämna alla bekvämligheter som kall läsk, luftkonditionering och riktig mat bakom sig men det går om man vill. Ett par som inte ville lika mycket var mina knän som var och fortfarande är rejält knarriga efter vilan: som om de har anpassat sig till det lugnare tempot, dragit ihop sig lite. Därav smärtan och därav kom jag inte längre än 115 km cykeldag 21. Men lite stretching och Ipren så ska nog även quadriceps-senan vid knät kunna komma på bättre tankar.

Inrapporterar att det var 111°F idag. Det är 44°c i skuggan. Det fortsätter att vara jättetorrt och det blir inte bättre ju längre västerut jag kommer. Innan dess passerar jag däremot Lindsborg! Inget mindre än "Little Sweden USA" och det var dalahästar i överflöd i hela staden. Roligt att få se lite prickar över bokstäver för en gångs skull. Och dalahästar, antar jag; glömde däremot att köpa Ahlgrens Bilar som jag vet finns här då jag besökte staden förra gången. Men det är ju bara extravikt ändå.

Uppfinningen som gjorde cowboys arbetslösa

Uppfinningen som gjorde cowboys arbetslösa

Sju supertorra vilodagar i Hope, Kansas

Sju supertorra vilodagar i Hope, Kansas