30571686_10155666289053353_9198790556040298496_o.png

Jonas Ekblom

Swedish journalist with breaking newsroom experience and prize-awarded photography. Currently reporter at Reuters in Washington D.C.

Recepient of the 2019 Overseas Press Club Scholar Award and Reuters Fellow. Top-of-class MS (Honors) graduate from Columbia Journalism School.

Previously at Swedish Public Radio (Sveriges Radio) and other outlets.

"Har du sulat om cykeln nu?"

"Har du sulat om cykeln nu?"

Ibland får pappa för sig att han är en söderkis. Inte för att han mentalt känner sig som en stockholmare, tror jag, mest för att det är charmigt med uttryck som just "sulat om". Eftersom pappa och jag tog en tur ned till cykelaffären och köpte nya däck och han betalade som lite sponsring så låter man det helt enkelt vara då han slänger sig med sådana uttryck.

Nya däck sitter det på nya fina däck i alla fall. Som det kanske syns så behövdes det. Jag var lite tveksam till de nya, jag kommer sakna de där gamla däcken – de har inte gett mig en punktering någonsin, de hundratals mil vi har rullat tillsammans. Men det var bara att släppa och gå vidare. Lättare sagt än gjort, för ens däck... är ju ens däck. Eller sulor, hette det ja.

Två månader, två cykelväskor och ett tält

Två månader, två cykelväskor och ett tält

The importance of having a flagga på väskan

The importance of having a flagga på väskan